Lezzetli ve Doyurucu Bir Yemek

Bugün ne pişirsem diye düşünüyorsanız, işte size mükemmel bir çözüm! Bu tarif, hem lezzetli hem de doyurucu bir tavuklu kabak yemeği sunuyor. Sulu yapısıyla damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak. Hazırlaması oldukça kolay ve pratik olan bu yemek, hem hafta içi akşam yemekleri hem de hafta sonu özel günleriniz için ideal. Aileniz ve sevdikleriniz bu enfes yemeği çok sevecek. Malzemeleri kolayca temin edebilir, kısa sürede masanızda enfes bir yemek oluşturabilirsiniz. Siz de hemen denemenizi ve tarifimizi yorumlarda paylaşmanızı bekliyoruz!

Malzemeler

Bu enfes tavuklu kabak yemeği için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

  • 4 adet orta boy kabak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz (veya damak zevkinize göre)

Hazırlanışı

Öncelikle tavuk göğsünü küp küp doğrayın. Soğanı da yemeklik doğrayın. Zeytinyağını geniş bir tencerede ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından küp küp doğradığınız tavuk göğsünü ilave edin ve suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra domates salçasını ekleyin ve bir dakika kadar kavurun. Küp küp doğradığınız kabakları da tencereye ekleyin. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyip iyice karıştırın. Tencereye bir su bardağı sıcak su ekleyin ve kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Arzuya göre, pişirme sonunda üzerine taze maydanoz ya da dereotu ekleyebilirsiniz. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun!