Yılbaşı için Özel Bir Lezzet: Tarçınlı Zencefilli Kurabiye
Yılbaşı yaklaşırken sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz, tadına doyulmayacak enfes bir kurabiye tarifiyle karşınızdayız. Bu özel
tarçınlı zencefilli kurabiye tarifi, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle herkesi büyüleyen bir seçenek. Malzemeleri bir araya getirerek, mis gibi kokan ve ağızda dağılan bu enfes kurabiyelerden hazırlayabilirsiniz. Hem görselliği hem de lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecek bu kurabiyeler, yılbaşı kutlamalarınızın vazgeçilmezi olacak. Aileniz ve arkadaşlarınız için hazırlayacağınız bu lezzetli kurabiyelerle yılbaşı ruhunu daha da coşkuyla yaşayacaksınız. Hazırlanması oldukça keyifli olan bu tarif sayesinde, hem mutfakta güzel vakit geçirecek hem de harika bir sonuç elde edeceksiniz. Şimdiden afiyet olsun!
Malzemeler: Tarçınlı Zencefilli Kurabiye için Gerekli Olanlar
Kurabiye Hamuru İçin:
- 350 gram un
- 80 gram pekmez
- 175 gram esmer şeker
- 1 adet yumurta
- 125 gram yumuşak tereyağı
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 1 çimdik rendelenmiş muskat cevizi
- 4-5 adet karanfil
Süsleme İçin:
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 10-12 gram yumurta beyazı
- 3-4 damla limon suyu
- 2-3 tatlı kaşığı ılık su
Hazırlanışı: Tarçınlı Zencefilli Kurabiye Nasıl Yapılır?
Öncelikle, yumuşak tereyağı ve esmer şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Pekmezi ilave edip karıştırın. Ayrı bir kapta unu,
tarçını,
zencefili, kabartma tozunu, tuzu ve muskat cevizini karıştırın. Hazırladığınız kuru malzemeleri ıslak malzemelere azar azar ekleyerek yoğurun. Eğer hamur çok sert olursa, az miktarda su ekleyebilirsiniz. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru istediğiniz şekillerde açıp kurabiye kalıplarıyla kesin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. Pişen kurabiyeler soğuyana kadar bekleyin. Bu esnada, pudra şekerini, yumurta beyazını, limon suyunu ve ılık suyu çırpıp süsleme sosunu hazırlayın. Soğuyan kurabiyeleri hazırladığınız sosla süsleyin.