Muhteşem Bir Lezzet: Tam Buğday Unlu Kıyır Kurabiye

Herkesin kolayca yapabileceği, misafirlerinizin hazır aldığınızı sanacağı kadar lezzetli bir tarifle karşınızdayız! Bu enfes tam buğday unlu kıyır kurabiyeler, hem sağlıklı hem de son derece pratik. Unutulmaz bir lezzet deneyimi sunacak bu tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hazırlaması oldukça kolay ve malzemeleri de her evde bulunabilecek türden. Deneyen herkesin beğenisini kazanacak bu kurabiyeler, özel günlerinizde de şık bir ikram seçeneği olabilir. Siz de bu lezzeti denemek ve sevdiklerinizi şaşırtmak için hemen tarifi inceleyin.

Malzemeler: Sade ve Lezzetli

* 3 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 adet yumurta akı
* 1 tatlı kaşığı mahlep
* 1 yemek kaşığı elma sirkesi
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 2 su bardağı tam buğday unu* 1 tatlı kaşığı susam ve çörek otu karışımı

Hazırlanışı: Adım Adım Lezzet Yolculuğu

1. Öncelikle tereyağını ve zeytinyağını bir kapta eritin. Yumurta akını, mahlep, elma sirkesi, tuz ve kabartma tozunu ekleyip çırpın. Daha sonra tam buğday ununu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamura susam ve çörek otu karışımını da ilave edip karıştırın. Hazırladığınız hamuru streç filme sarıp buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Bu süre, kurabiyelerin daha kıtır kıtır olmasını sağlar. Dinlendirme işleminden sonra hamuru istediğiniz kalınlıkta açın ve kurabiye kalıplarıyla şekil verin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin. Pişen kurabiyeleri soğutup servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!