Tahinli Bomba Kurabiyesi: Lezzet Patlaması

Kış aylarına yakışan, enfes bir kurabiye tarifiyle karşınızdayız. Tahin sevenler için mükemmel bir seçenek olan bu kurabiyeler, hem pratik hem de son derece lezzetli. Hazırlaması oldukça kolay olan tarifiyle, kısa sürede enfes kurabiyeler pişirebilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak. Siz de çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu tahinli bomba kurabiyelerini mutlaka denemelisiniz. İşte tarif detayları:

Malzemeler

* 10 yemek kaşığı badem unu
* 5 yemek kaşığı dut şekeri
* 2 tatlı kaşığı tahin* 3 yemek kaşığı soğuk tereyağı
* 2 çay kaşığı tarçın
* 1 çay kaşığı vanilya
* 3 avuç fındık (ince kıyılmış)
* 50 gram şekersiz bitter çikolata (ince kıyılmış)
* 1 paket kabartma tozu

Hazırlanış

1. Öncelikle, derin bir kapta badem unu, dut şekeri, tahin, soğuk tereyağını, tarçını ve vanilyayı bir araya getirin.
2. Malzemeleri iyice yoğurarak, birbirine yapışan bir hamur elde edin.
3. Hamura ince kıyılmış fındıkları ve bitter çikolatayı ekleyin.
4. Kabartma tozunu da ekleyip karıştırın.
5. Hamuru, yaklaşık 1 cm kalınlığında yuvarlayıp, istediğiniz şekillerde kesin.
6. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, kurabiyeleri aralıklı olarak dizin.
7. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 15-20 dakika altın sarısı kızarana kadar pişirin.
8. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve afiyetle tüketin!

Püf Noktaları

Soğuk tereyağı kullanmanız, kurabiyelerin daha gevrek olmasını sağlar. Fındık ve çikolata miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Kurabiyeleri daha çok sevdiğiniz bir başka kuruyemişle de deneyebilirsiniz. Hazırlarken, ellerinizin temiz olmasına dikkat edin.