Tarif Hakkında

Bu enfes tahin helvalı tart tarifiyle, tahinin eşsiz lezzetini yeni bir boyuta taşıyoruz. Klasik tatları sevenler için mükemmel bir seçenek olan bu tarif, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. Hafta sonu kahvelerinizin yanına mükemmel bir eşlikçi olacak bu tatlıyı, aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşmanın keyfini çıkaracaksınız. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarif, size zamandan da tasarruf ettirecek. Deneyen herkesin bayılacağı bu tartı mutlaka denemelisiniz. Unutulmaz bir tat deneyimi için hemen mutfağa koşun!

Malzemeler

Kuru hamur için:

100 gram tereyağı, 1 adet yumurta, 1 paket vanilin, 200 gram un, 70 gram pudra şekeri, 1 adet limon kabuğu rendesi

Krema için:

500 mililitre süt, 70 gram tereyağı, 1/2 su bardağı un, 1 paket vanilin, 50 gram sade tahin helvası, 1 çay bardağı ceviz, 1/2 su bardağı toz şeker

Tahin Helvası Sosu için:

100 gram tahin helvası, 1,5 yemek kaşığı limon suyu, 1/2 çay bardağı süt

Hazırlanışı

Kuru Hamurun Hazırlanması:

Öncelikle tereyağını oda sıcaklığında yumuşatın. Yumuşayan tereyağını, yumurta, vanilin, un, pudra şekeri ve limon kabuğu rendesi ile iyice yoğurun. Eğer hamur çok kuru ise, az miktarda soğuk su ekleyebilirsiniz. Hamuru streç filme sarıp, en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru yağlanmış tart kalıbına yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Pişen hamuru soğumaya bırakın.

Kremanın Hazırlanması:

Bir tencereye sütü, tereyağını, unu ve vanilyayı alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp, tahin helvası, ceviz ve toz şekeri ekleyerek karıştırın. Soğumaya bırakın.

Tahin Helvası Sosunun Hazırlanması:

Tahin helvası, limon suyu ve sütü bir kapta iyice karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Soğuyan kremayı pişmiş tart kabına dökün. Üzerine hazırladığınız tahin helvası sosunu gezdirin. Buzdolabında en az 2 saat soğutup servis edin.