Lezzetli Bir Başlangıç: Sütlü Mantar Çorbası

Akşam yemekleriniz için mükemmel bir başlangıç arayışındaysanız, enfes sütlü mantar çorbası tarifimiz tam size göre! Bu tarifle, hem pratik hem de oldukça lezzetli bir çorbayı kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu çorbanın tadına bayılacaklar. Sıcak bir kase sütlü mantar çorbası, soğuk havalarda vücudunuzu ısıtacak ve keyifli bir yemek deneyimi sunacaktır. Hazırlaması oldukça kolay olan bu çorbayı denemeden geçmeyin. Her lokmasıyla damağınızda unutulmaz bir lezzet bırakacak. Malzemeleri bir araya getirerek, kısa sürede sofralarınıza enfes bir lezzet katabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

- ½ paket mantar- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1,5 litre sıcak su
- 1 çay bardağı ılık su
- 2-3 dal dereotu

Hazırlanış Adımları

Öncelikle, mantarları temizleyip ince ince doğrayın. Tereyağı ve sıvı yağı bir tencerede eritin. Doğranmış mantarları ekleyip, hafifçe kavurun. Üzerine unu ilave edip, sürekli karıştırarak 1-2 dakika kavurun. Sıcak suyu azar azar ekleyerek, çorbayı koyulaştırın. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. 1,5 litre sıcak suyu ilave edip, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra, 1 çay bardağı ılık suyu ekleyin ve çorbanın kıvamını ayarlayın. Dereotunu ekleyip, 5 dakika daha kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!