Tarifin Hikayesi
Bu enfes susamlı ve tahinli kurabiye tarifi, uzun yıllar boyunca ailemizde nesilden nesile aktarılan bir lezzet. Her lokmada damağınızda bıraktığı eşsiz tat ve kolay hazırlanışı ile tüm sevdiklerinizin gönlünü çalacak. Özellikle çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak bu kurabiyeler, hem sağlıklı malzemelerden oluşması hem de yapımı kolay olması ile öne çıkıyor. Hem pratik bir atıştırmalık hem de misafirlerinize ikram edebileceğiniz şık bir sunum aracı. Sıcak bir fincan çay ya da kahve eşliğinde afiyetle tüketebileceğiniz bu kurabiyeleri denediğinizde, başka bir tarif aramayacağınıza eminiz! Deneyin ve lezzetine kendiniz şahit olun!Malzemeler
İşte bu mükemmel susamlı tahinli kurabiyeler için ihtiyacınız olan malzemeler:* 2 su bardağı badem unu
* 1/2 su bardağı tahin
* 1/2 su bardağı bal
* 1 adet yumurta
* 1 paket vanilya
* 1/4 çay bardağı tuz
* 1/2 çay bardağı karbonat
* 1 kase susam
Hazırlanış
1. Öncelikle, geniş bir kapta badem ununu, tahini, balı, yumurtayı, vanilyayı, tuzu ve karbonatı iyice karıştırın.2. Homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Karışımın oldukça yoğun bir kıvamda olması gerekiyor.
3. Daha sonra, hazırladığınız karışıma susamı ekleyin ve tekrar iyice karıştırın.
4. Karışımı küçük parçalar halinde yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
5. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika, kızarana kadar pişirin.
6. Kurabiyeleriniz fırından çıktıktan sonra, biraz soğumasını bekleyin ve dilediğiniz gibi servis edin. Afiyet olsun!