Lezzetli Bir Tatlı: Supangleli Profiterol

Tadına doyamayacağınız, pratik bir supangleli profiterol tarifi ile karşınızdayız. Bu enfes tatlıyı hazırlamak oldukça kolay ve sonuç inanılmaz lezzetli. Aileniz ve arkadaşlarınız bu muhteşem lezzete bayılacaklar. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarif, özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hem görsel olarak şık, hem de damakta bıraktığı tat ile unutulmaz bir deneyim sunuyor. Malzemeleri hazırladıktan sonra, adım adım tarifi takip ederek, siz de bu enfes tatlıya kolayca ulaşabilirsiniz. Hazırlık aşamalarını detaylı olarak açıklayacağız, böylece hiçbir adımda zorlanmayacaksınız.

Gerekli Malzemeler

Profiterol Hamuru İçin:

  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 paket vanilya
  • 1 tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3 adet yumurta

Supangle Kreması İçin:

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1/2 paket krem şanti

Çikolata Sosu İçin:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gram bitter çikolata
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 1 kase Antep fıstığı

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle profiterol hamurunu hazırlamakla başlayalım. Tereyağı, su, un, vanilya, tuz ve şekeri bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız hamuru, yağlanmış fırın tepsisine sıkın ve önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Pişen profiterolleri soğumaya bırakın. Bu sırada supangle kremasını hazırlayın. Sütü, şekeri, nişastayı ve unu bir tencerede pişirin. Krem kıvamına gelince ocaktan alın ve krem şantiyi ekleyerek çırpın. Soğuyan profiterolleri hazırladığınız krema ile doldurun. Son olarak çikolata sosunu hazırlayalım. Sütü, unu, şekeri, kakaoyu ve tereyağını bir tencerede pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra bitter çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Soğuk suyu ekleyip karıştırın. Doldurduğunuz profiterolleri çikolata sosuna batırın ve Antep fıstığı ile süsleyin. Afiyet olsun!