Muhteşem Lezzet: Soya Soslu Ballı Tavuk Sote

Bu tarif, enfes lezzeti ve yumuşacık dokusuyla sofralarınızın yeni favorisi olacak. Soya sosunun tuzluluğu, balın tatlılığı ve baharatların harmanı, tavuğun lezzetini mükemmel bir şekilde tamamlıyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, hem hafta içi akşam yemeklerinizde hem de hafta sonu özel davetlerinizde gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Tavuklarınızı güzelce marine ettikten sonra, kısa sürede pişirebilir ve sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Yanına pilav, patates kızartması veya ızgara sebzelerle servis edebilirsiniz. Deneyen herkesin beğeneceğinden eminiz. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzetli yemeğe bayılacak. Siz de bu enfes tarifi mutlaka deneyin ve yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!

Gerekli Malzemeler

Bu soya soslu ballı tavuk sote tarifi için aşağıdaki malzemeleri hazırlamanız gerekiyor: 2 parça tavuk bonfile, 3 yemek kaşığı soya sosu, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak (ezilmiş), 1 tatlı kaşığı bal, 1/2 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, 1/2 çay kaşığı karabiber, 1/2 çay kaşığı kekik, 1/2 çay kaşığı pul biber ve 1 yemek kaşığı tereyağı.

Adım Adım Hazırlanışı

Öncelikle tavuk bonfileleri uygun büyüklükte doğrayın. Daha sonra, bir kapta soya sosu, ezilmiş sarımsak, bal, tuz, toz kırmızı biber, karabiber, kekik ve pul biberi iyice karıştırarak bir marine sosu hazırlayın. Hazırladığınız marine sosunu tavuk parçalarının üzerine dökün ve en az 30 dakika, daha iyi sonuç için 1-2 saat buzdolabında marine edin. Tavuklar marine olurken, geniş bir tavayı orta ateşte ısıtın. Isınan tavaya sıvı yağı ekleyin ve ardından marine edilmiş tavukları tavaya alın. Tavukların her iki tarafını da altın rengi ve güzelce kızarana kadar pişirin. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, tavaya tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Sotelenmiş tavukları servis tabağına alın ve sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!

Tarifin Püf Noktaları

Daha yoğun bir soya sosu aroması için, tavukları marine etmeden önce sosu bir tencerede kısık ateşte 5 dakika kaynatabilirsiniz. Tavukların daha yumuşak olması için, pişirmeden önce hafifçe dövmeniz faydalı olacaktır. İsteğe bağlı olarak, soteleme işlemine doğranmış soğan ve yeşil biber ekleyerek lezzeti zenginleştirebilirsiniz. Servis ederken, susam tohumu serpiştirmeyi de deneyebilirsiniz.