Lezzetli ve Sıcacık Bir Soğan Çorbası

Kokulu ve acılığın mükemmel uyumunu deneyimleyeceğiniz bu soğan çorbası tarifi, hem damağınıza hem de içinize ısıtacak. Soğanı sevenler için vazgeçilmez bir lezzet olacak bu tarif, hazırlanışı ile de oldukça pratik. Sıcak bir günde de, soğuk bir kış akşamında da içinizi ısıtacak bu tarifin tadına doyamayacaksınız. Malzemeleri bir araya getirdiğinizde, ortaya çıkacak enfes aroma sizi büyüleyecek. Aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz bu çorba, sofralarınıza eşsiz bir lezzet katacak. Her lokmada yoğun bir soğan aromasıyla buluşacak, aynı zamanda baharatların mükemmel dengesiyle damak zevkinize hitap edecek. Mutlaka denemelisiniz!

Malzemeler

* 4 adet orta boy kuru soğan
* 1 silme tatlı kaşığı zeytinyağı
* 1 kase tane sumak
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1 çay kaşığı (silme) karabiber
* 1 çay kaşığı (silme) kimyon
* 1 çay kaşığı (silme) pul biber
* 1 tutam tuz
* 1 tutam zerdeçal (isteğe bağlı)

Hazırlanışı

Öncelikle soğanları temizleyip, ince ince doğrayın. Zeytinyağını geniş bir tencerede ısıtın ve doğranmış soğanları ekleyerek orta ateşte pembeleşene kadar kavurun. Domates ve biber salçasını ekleyip, 2 dakika daha kavurun. Karabiber, kimyon, pul biber, tuz ve zerdeçalı (isteğe bağlı) ekleyip karıştırın. Ardından, tencereye yaklaşık 8 su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte en az 20 dakika, soğanlar iyice yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra çorbayı blenderdan geçirerek püre haline getirin. Tane sumağı ekleyip karıştırın ve tekrar ısıtın. Sıcak servis edin.

Servis Önerisi

İsteğe bağlı olarak üzerine taze maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz. Kuru ekmek dilimleri ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!