Doyurucu ve Lezzetli Bir Salata
Bu şehriyeli tavuk salatası tarifi, hem doyurucu olması hem de malzemelerin mükemmel uyumu sayesinde damağınıza bayram yaşatacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, özel günlerinizde veya hafta içi akşam yemeklerinizde gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. Salatanın lezzet sırrı, özenle seçilmiş malzemelerin bir araya gelmesinde saklı. Taze ve kaliteli malzemeler kullanarak, tarifin orijinal lezzetine ulaşabilirsiniz. Deneyen herkesin beğenisini kazanacak bu tarifin detaylarını inceleyelim. Afiyet olsun!
Gerekli Malzemeler
Salata Malzemeleri
- 2 su bardağı tel şehriye
- 1/2 adet tavuk göğsü (haşlanmış ve didiklenmiş)
- 5 dal taze soğan (ince doğranmış)
- 2 adet közlenmiş kırmızı biber (küp doğranmış)
- 10 adet küçük boy salamura mantar (dilimlemiş)
- 1/3 demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 1/2 su bardağı mısır (konserve)
- 4 adet kornişon turşu (küp doğranmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sos Malzemeleri
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
Hazırlanış Aşamaları
Öncelikle tel şehriyeyi, paket üzerinde belirtilen süre kadar haşlayın ve süzün. Tavuk göğsünü haşlayıp didikleyin. Közlenmiş kırmızı biberleri, salamura mantarları ve kornişon turşularını küp küp doğrayın. Taze soğanı ve maydanozu ince ince doğrayın. Bir kapta tüm salata malzemelerini birleştirin. Ayrı bir kapta sos malzemelerini çırpın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine döküp iyice karıştırın. Servis etmeden önce en az 15 dakika buzdolabında bekletin. Bu sayede tatlar birbirine daha iyi karışır. Süslemek için üzerine taze maydanoz ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!