Tarifin Hikayesi
Bu sarı mercimek çorbası tarifi, nesilden nesile aktarılan özel bir tariften uyarlanmıştır. Basit malzemelerle hazırlanan çorba, hem doyurucu hem de son derece lezzetli. Zerdeçalın eklenmesiyle çorbaya hem güzel bir renk hem de hafif baharatlı bir tat katılıyor. Özellikle soğuk kış günlerinde iç ısıtan, vücudu güçlendiren bu tarif, kısa sürede hazırlanabilir. Evinizdeki herkesin seveceği, pratik ve besleyici bir öğün arayanlar için ideal bir seçenektir. Ailenizin sofrasını renklendirecek bu çorbanın tadına bakmadan geçmeyin! Sıcak ekmekle servis etmek ise tarifin tadını ikiye katlayacaktır.Malzemeler
* 1 adet büyük boy soğan* 1 diş sarımsak
* 1,5 su bardağı sarı mercimek* 5 su bardağı sıcak su
* 1,5 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1 yemek kaşığı un
* 1,5 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanış
1. Öncelikle soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Tereyağını tencerede eritin ve doğranmış soğanı yumuşayana kadar kavurun. Sarımsağı ekleyip 1 dakika daha kavurun. Daha sonra, sarı mercimekleri, sıcak suyu, tuzu, kimyonu ve karabiberi ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra, ocağın altını kısın ve mercimekler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.2. Pişen çorbayı blenderdan geçirerek püre haline getirin. (İsterseniz püre yapmadan da servis edebilirsiniz.) Unu az miktarda soğuk suyla açarak, çorbaya ekleyin ve sürekli karıştırarak koyulaşmasını sağlayın. Birkaç dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Sıcak olarak servis edin. İsteğe bağlı olarak üzerine taze maydanoz veya limon suyu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!