Muhteşem Bir Lezzet: Portakallı Kereviz Çorbası

İştah açıcı görünümü ve enfes tadıyla, bu portakallı kereviz çorbası tarifi, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Sıcak bir günün sonunda ya da soğuk bir kış akşamında içinizi ısıtacak, eşsiz bir lezzet deneyimi sunuyor. Hazırlığı oldukça kolay olan bu çorba, hem pratik hem de oldukça besleyici. Kerevizin sağlık faydalarıyla birleşen portakalın ferahlığı, mükemmel bir uyum yakalıyor. Aileniz ve sevdikleriniz için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz, mutfağınıza farklı bir hava katacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Özellikle kış aylarında bağışıklık sisteminizi destekleyecek harika bir seçenek. Her lokmada damağınızda unutulmaz bir tat bırakacak.

Malzemeler

* 3 adet kereviz
* 1 adet orta boy soğan
* 1 adet orta boy havuç
* 5 su bardağı su
* 1 yemek kaşığı un
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 dal taze kereviz sapı (isteğe bağlı)
* 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu

Hazırlanış

Öncelikle soğan ve havucu küçük küpler halinde doğrayın. Kerevizleri de yıkayıp, küçük parçalar halinde doğrayın. Zeytinyağını geniş bir tencerede ısıtın ve doğranmış soğan ile havucu altın sarısı renk alıncaya kadar soteleyin. Daha sonra doğranmış kerevizleri ekleyin ve 5 dakika kadar daha sote etmeye devam edin. Unu ekleyip, kısa süre kavurun. 5 su bardağı suyu ve doğranmış kereviz sapını ekleyip, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyin. Orta ateşte yaklaşık 20 dakika kadar, kerevizler yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra çorbayı blenderdan geçirerek püre haline getirin. Son olarak taze sıkılmış portakal suyunu ekleyin ve tekrar kaynatın. Servis etmeden önce üzerine taze maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz.

Servis Önerileri

Portakallı kereviz çorbasını, ekmek croutonları, kızarmış ekmek dilimleri veya bir kaşık krema ile servis edebilirsiniz. Üzerine taze çekilmiş karabiber serpiştirmeyi de unutmayın. Bu çorbayı sıcak olarak servis etmeniz önerilir.