Kışın Sıcacık Bir Lezzet: Portakallı Antep Fıstıklı Kek

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, mis gibi kokusuyla evinizi saracak enfes bir kek tarifiyle karşınızdayız. Antep fıstığının lezzetiyle portakallı notaların birleşimi, yumuşacık dokusuyla damakta unutulmaz bir tat bırakıyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu kek, çay saatlerinizin ya da özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzetin büyüsüne kapılacak. Siz de bu enfes keki denemeden geçmeyin. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, tarifi adım adım takip ederek kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Keyifli pişirmeler!

Malzemeler ve Hazırlık

Kek İçin:

  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 50 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet portakal (kabuğu rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 75 gram Antep fıstığı içi (kırılmış)

Süsleme İçin:

  • 50 gram beyaz çikolata (rendelenmiş)

Yapılışı:

Öncelikle, yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Eritilmiş tereyağını ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Ardından portakal suyunu ve rendelenmiş kabuğunu ilave edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip karışıma yavaşça ekleyin. En son olarak kırılmış Antep fıstığını da ekleyip hafifçe karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp biraz soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra üzerine rendelenmiş beyaz çikolatayı serpiştirin. Afiyet olsun!