Piyaz: Sadelik ve Lezzetin Buluşması

Bu tarifimizde, izgara köftenin mükemmel eşlikçisi olan enfes bir piyaz hazırlayacağız. Sade malzemelerle hazırlanan bu piyaz, sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Hem yapımı oldukça pratik hem de lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak. Aileniz ve arkadaşlarınız bu piyazın tadına doyamayacaklar. Özellikle yaz aylarında, hafif ve ferahlatıcı bir öğün arayanlar için ideal bir seçenektir. Deneyin ve farkı siz de görün! Tarifimizi dikkatlice uyguladığınızda, mükemmel bir piyaz elde edeceğinizden emin olabilirsiniz.

Malzemeler

* 1 su bardağı kuru fasulye
* 2 adet orta boy mor soğan
* 1 kase ayıklanmış maydanoz
* 1/4 adet limon
* 3 yemek kaşığı sirke
* 2 çay kaşığı tuz
* 2 çay kaşığı sumak
* 1 çay kaşığı karabiber
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 adet haşlanmış yumurta

Hazırlanış

Öncelikle, kuru fasulyeleri bir gece öncesinden ıslatın ve yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan fasulyeleri süzün ve soğumaya bırakın. Bu arada, mor soğanları ince ince doğrayın. Maydanozu iyice yıkayıp ince ince kıyın. Haşlanmış fasulyeleri, doğranmış soğanlar, maydanoz ve diğer tüm malzemelerle bir kapta iyice karıştırın. Limon suyunu, sirkeyi, zeytinyağını, tuzu, sumağı ve karabiberi ekleyip tekrar karıştırın. Servis etmeden önce üzerine haşlanmış yumurtayı dilimleyip ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Piyazınızın lezzetini artırmak için, fasulyelerin haşlama suyundan bir miktar ekleyebilirsiniz. Ayrıca, taze çekilmiş karabiber kullanmak, aroma bakımından büyük fark yaratacaktır. Sert olmayan, taze ve kaliteli malzemeler kullanmaya özen gösterin. Servis ederken yanında közlenmiş kırmızı biber ya da acı biber de ekleyebilirsiniz. Bu, piyazınıza farklı bir lezzet katacaktır.