Lezzetli Bir Pazı Kavurması İçin
Bu tarif, hafif, doyurucu ve pratik bir pazı kavurması yapmayı hedefliyor. Malzemeleri kolayca bulabileceğiniz ve yapımı oldukça basit olan bu tarif, yemeklerinize farklı bir lezzet katacak. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes tadı çok sevecek. Hazırlık süresi oldukça kısa olduğu için zamanınız kısıtlı olduğunda bile rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Özellikle sebze sevenler için ideal bir seçenek. Sade ve sağlıklı beslenmeyi tercih edenler için de mükemmel bir alternatif. Deneyin ve farklı sunumlarla sofralarınızı zenginleştirin.Gerekli Malzemeler
* 1 demet taze pazı* 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı kimyon
* 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
* Tuz (damak tadınıza göre)
Hazırlanış
1. Öncelikle pazıları iyice yıkayıp temizleyin ve ince ince doğrayın. Soğanı da aynı şekilde ince ince doğrayın.2. Geniş bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve orta ateşte ısıtın.
3. Doğranmış soğanı tavaya ekleyip, hafifçe pembeleşene kadar kavurun.
4. Ardından doğranmış pazıları ekleyin ve ara sıra karıştırarak yaklaşık 10-15 dakika kadar kavurun. Pazılar yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
5. Kavrulan pazılara kimyon ve zerdeçal ekleyin. Baharatların güzel kokusunu duyana kadar iyice karıştırın. Tuzunuzu da ekleyip, karıştırın.
6. Pazı kavurmanız piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanına pilav veya bulgur pilavı ile birlikte de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!