Palamut Köftesi: Lezzetli ve Pratik Bir Tarif

Artık balıkları değerlendirmenin en lezzetli yolu! Bu tarifle, kalan palamutlarınızı enfes köfteler haline getireceksiniz. Galeta ununa bulanmış çıtır çıtır palamut köfteleri, hem yapımı kolay hem de tadı damağınızda kalacak cinsten. Tek lokmada tüketeceğiniz bu nefis lezzeti mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu tarifin hayranı olacak. Özellikle çocuklarınızın çok seveceği bu tarif, sofralarınızın vazgeçilmezi haline gelecek. Hazırlaması oldukça basit olan bu tarif, zamanınızın kıymetini bilenler için ideal. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler

* 4 dilim palamut* 1/2 su bardağı un
* 1 adet yumurta
* 1/2 bağ dereotu (ince kıyılmış)
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı karabiber
* 2 adet yumurta (çırpılmış)
* 1 su bardağı galeta unu
* 4 su bardağı kızartma yağı

Hazırlanışı

1. Öncelikle palamutları iyice temizleyip, küçük parçalar halinde doğrayın. Bir kapta doğranmış palamut, un, 1 adet yumurta, dereotu, tuz, pul biber ve karabiberi iyice karıştırın. Karışımın kıvamını kontrol edin, gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız karışımı yuvarlak köfteler haline getirin. Daha sonra bu köfteleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayarak hazırlayın. Bol kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın. Sıcak olarak servis yapın. Yanına limon dilimi ve yeşillikler ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerisi

Sıcak olarak servis edilmesi önerilen palamut köftelerini, yanında limon dilimi ve salata ile birlikte sunabilirsiniz. Özellikle yaz akşamları için ideal bir aperatif veya hafif bir yemek alternatifi olarak tercih edebilirsiniz.