Muradiye Çorbası: Lezzetli Bir Başlangıç

Sofralarınıza renk ve lezzet katacak enfes bir çorba tarifiyle karşınızdayız! Bu tarif, damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak, evinizin her köşesine yayılan mis kokusuyla keyifli bir yemek deneyimi sunacak. Özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, sıcak ve doyurucu bir Muradiye çorbası hazırlamak için gerekli malzemeleri ve adım adım yapılışını aşağıda bulabilirsiniz. Çorbanın kıvamını ve lezzetini dilediğiniz gibi ayarlayabilir, kendi damak zevkinize göre kişiselleştirebilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes çorbayı çok seveceklerdir. Deneyin ve farkı görün! Hazırlanışı oldukça kolay ve pratiktir.

Malzemeler

* 1 adet kuru soğan
* 1 adet küçük boy havuç
* 1 adet patates
* 2 diş sarımsak
* 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
* 1 çay bardağı bezelye
* 1 su bardağı süt
* 2 yemek kaşığı tel şehriye
* 1 adet haşlanmış tavuk göğsü
* 1 adet limon
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı karabiber ve pulbiber
* 1 tepeleme çay kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2,5 su bardağı soğuk su
* 2,5 su bardağı tavuk suyu

Hazırlanış

Öncelikle soğanı, havucu ve patatesi küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsağı da incecik kıyın. Tereyağı ve sıvı yağı tencerede eritin. Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Havucu ve patatesi ekleyip 5 dakika daha kavurun. Unu ekleyip 1 dakika kadar kavurduktan sonra soğuk suyu yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırın. Tavuk suyunu, bezelyeyi, tel şehriyeyi, sütü, baharatları ve tuzu ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra haşlanmış tavuk göğsünü küp küp doğrayıp çorbaya ekleyin. 15-20 dakika kısık ateşte pişirin. Son olarak limon suyunu ekleyin ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Servis Önerisi

Muradiye çorbasını, yanında ekmek veya kızarmış pide ile servis edebilirsiniz. İsterseniz üzerine taze kıyılmış maydanoz serpiştirebilirsiniz.