Bu tarifte, ağız sulandıran mitite köfteler için ihtiyacınız olan tüm malzemeleri bulacaksınız. 500 gram dana kıyma, kıymanın lezzetini artıracak bir adet rendelenmiş soğan ve bir diş rendelenmiş sarımsak kullanacağız. Bir dilim ekmek içi kıymayı daha yumuşak kılacaktır. Bir adet yumurta, köftelerin bağlayıcısı görevi görecek. Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve pul biber ise baharat karışımımızda yer alıyor. Ve son olarak, köftelerimizi kızartmak için bir çay bardağı sıvı yağ gerekli. Patates kızartması için ise 2-3 adet patates, bir çay kaşığı tuz ve 2 su bardağı sıvı yağ kullanacağız. Bu malzemeler ile enfes bir yemek ortaya çıkartacağız. Hazırsanız başlayalım!
Mitite Köfte Hazırlama Adımları
Öncelikle, 500 gram dana kıymayı geniş bir kapta, rendelenmiş soğan, sarımsak, ekmek içi, yumurta ve baharatlarla (tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pul biber) iyice yoğurun. Kıymanın iyice özleşmesi ve malzemelerin birbirine karışması önemlidir. Daha sonra, hazırladığınız kıyma karışımından ceviz büyüklüğünde köfteler yapın. Bu aşamada sabırlı olmanız ve köfteleri eşit boyutlarda yapmaya özen göstermeniz, hepsinin aynı anda pişmesini sağlayacaktır. Bir tavaya bir çay bardağı sıvı yağ ekleyin ve kızdırın. Hazırladığınız köfteleri kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın. Kızartılan köfteleri yağdan alarak kağıt havlu üzerinde fazla yağını süzdürün. Bu işlem, köftelerin daha az yağlı olmasını sağlayacaktır.
Patates Kızartması Hazırlama
Patates kızartması için, 2-3 adet patatesi soyup, istediğiniz şekilde doğrayın. Patatesleri bol suda yıkayın ve süzün. Ayrı bir tavaya 2 su bardağı sıvı yağ koyup kızdırın. Patatesleri kızgın yağda kızartın. Patatesler altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartmaya devam edin. Tuz ekleyerek servis yapın. Sıcak sıcak servis edildiğinde lezzeti daha da artacaktır. Afiyet olsun!
Servis Önerileri
Mitite köftelerinizi sıcak olarak servis edin. Yanında patates kızartması, salata veya pilav ile servis edebilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacaklar.