Tarif Hakkında

Bu enfes milföy çanakları tarifi, kahvaltılarınıza veya brunch'larınıza farklı bir lezzet katacak. Unutulmaz bir tat deneyimi için hemen denemenizi öneriyoruz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, misafirlerinizi de etkileyeceğinden emin olabilirsiniz. Özellikle peynir sevenler için mükemmel bir seçenek. Hem görüntüsü hem de lezzetiyle sofranızın yıldızı olacak bu tarif, haftasonu kahvaltılarınıza da renk katacak. Aileniz ve sevdikleriniz için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz pratik bir tarif. Bu tarifi mutlaka deneyin ve bize yorumlarınızı bırakmayı unutmayın!

Malzemeler

* 12 kare milföy hamuru
* 1 adet yumurta
* 500 gram lor peyniri
* 2 adet orta boy soğan
* 1/4 demet maydanoz
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı kekik
* 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Öncelikle soğanları ince ince doğrayın ve hafifçe kavurun. Daha sonra, kavrulmuş soğanları, lor peynirini, kıyılmış maydanozu, pul biberi, kekiği ve tuzu bir kapta iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı 12 kare milföy hamurunun üzerine eşit miktarda paylaştırın. Hamurların kenarlarını hafifçe bastırarak iç harcinin dışarı taşmasını önleyin. Daha sonra, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin. Pişen milföy çanaklarını fırından çıkarıp birkaç dakika soğumaya bırakın ve ardından servis edin. Afiyet olsun!

Sunum Önerisi

Sıcak olarak servis edebileceğiniz milföy çanaklarını, yanında salata veya farklı soslarla birlikte sunabilirsiniz. Farklı peynir çeşitleri kullanarak da tarifte değişiklik yapabilirsiniz.