Lezzetli Mezgit Köftesi

Herkesin beğeneceği, enfes bir mezgit köftesi tarifiyle karşınızdayız! Balık sevmeyenler bile bu lezzete bayılacak. Özenle seçilmiş malzemeler ve özel bir tarifle hazırlanan bu köfteler, hem pratik hem de son derece lezzetli. Aileniz ve misafirleriniz için mükemmel bir atıştırmalık veya ana yemek seçeneği. Deneyin ve farkı tadın! Hazırlık aşamaları oldukça kolay ve hızlıdır. Servis ederken taze yeşillikler ve limon dilimleriyle süsleyerek sunumunuzu daha da şıklaştırabilirsiniz.

Malzemeler: Mezgit Köftesi İçin

* 3 adet fileto mezgit* 2 adet yumurta
* 2 dilim bayat ekmek içi
* 3 adet küçük boy kuru soğan (ince kıyılmış)
* 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1/2 çay kaşığı yenibahar
* 1/2 çay kaşığı kimyon

Kızartma ve Süsleme Malzemeleri

* 2 adet yumurta (çırpılmış)
* 4 yemek kaşığı galeta unu
* 4 yemek kaşığı un
* 1 su bardağı ayçiçek yağı
* 4-5 dal maydanoz (ince kıyılmış)
* 4-5 dal dereotu (ince kıyılmış)
* 3-4 yaprak roka
* 1/2 adet limon

Hazırlanış: Adım Adım Mezgit Köftesi

Öncelikle, mezgit filetolarını iyice yıkayıp, küçük parçalar halinde doğrayın. Bayat ekmek içini de küçük parçalar halinde doğrayıp, bir kapta mezgit ile karıştırın. Kıyılmış kuru soğanı, dereotunu, toz şekeri, tuzu, karabiberi, yeni baharı ve kimyonu ekleyip, iyice yoğurun. Daha sonra, hazırladığınız karışımı köfte şekli verin. Ayrı bir kapta çırpılmış yumurtalara buladıktan sonra, galeta unu ve una bulayarak kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın. Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerinde fazla yağını süzdürün. Servis ederken, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, roka ve limon dilimleriyle süsleyerek sunun. Afiyet olsun!