Lezzetli Bir Mantı Çorbası

Türk mutfağının vazgeçilmezi mantı, şimdi de çorba halinde sofralarınıza geliyor! Bu enfes tarifle hem pratik hem de lezzetli bir çorba hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve sevdikleriniz bu özel lezzete bayılacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu çorbayı, her fırsatta yapmak isteyeceksiniz. Sıcacık ve doyurucu yapısıyla, soğuk kış günlerinde sizi ısıtacak. Özellikle de ev yapımı mantı kullanırsanız, tadına doyum olmayacak. Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı kıyılmış soğan
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 1 su bardağı küçük parçalar halinde kesilmiş mantı- 1 yemek kaşığı haşlanmış nohut (isteğe bağlı)
- 2,5 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı süzme yoğurt (süslemek için)

Hazırlanış

1. Tencereye sıvı yağı ekleyin ve ısıtın. Kıyılmış soğanı ve ezilmiş sarımsağı ekleyip, hafifçe kavurun. Salçayı ekleyip, bir dakika daha kavurun.
2. Et suyu veya tavuk suyunu ekleyin. Kaynamaya başlayınca, küçük parçalar halinde kesilmiş mantıları ve haşlanmış nohudu (isteğe bağlı) ilave edin.
3. Kuru nane, pul biber, karabiber ve tuzu ekleyip, mantılar yumuşayana kadar (yaklaşık 5-7 dakika) pişirin.
4. Ocaktan alın ve süzme yoğurdu üzerine gezdirerek servis yapın. İsteğe bağlı olarak taze maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Bu pratik ve lezzetli mantı çorbası ile keyifli anlar yaşayacaksınız.