Lezzetli Bir Kahvaltılık: Lorlu Kapya Biber Dolması

Hafta sonu kahvaltılarınıza veya misafir sofralarınıza farklılık katacak, ağızda dağılan bir lezzet arıyorsanız, lorlu kapya biber dolması tam size göre! Bu enfes tarif, hem yapımı kolay hem de tadıyla herkesi kendine hayran bırakacak. İçerisindeki taze otların aromasıyla, kapya biberlerin tatlılığı mükemmel bir uyum yakalıyor. Sadece birkaç malzemeyle hazırlayacağınız bu dolma, özel günlerinizin de yıldızı olabilir. Sıcak veya soğuk olarak servis edebileceğiniz bu lezzeti mutlaka denemelisiniz. Hazırlaması oldukça pratik ve sunumu da oldukça şık. Aileniz ve arkadaşlarınız bu tarifin tadına bayılacaklar. Deneyip yorumlarınızı bekliyoruz!

Malzemeler

Bu tarifi hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit. İşte lorlu kapya biber dolması için gerekenler:

  • 3 adet kapya biber
  • 150 gram lor ve beyaz peynir karışımı
  • 1 avuç dereotu (veya maydanoz)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

Lorlu kapya biber dolması hazırlamak için öncelikle kapya biberleri yıkayıp temizleyin. Biberlerin sap kısımlarını kesip içlerini temizleyin. Daha sonra, derin bir kapta lor peyniri ve beyaz peyniri iyice karıştırın. Üzerine ince ince kıyılmış dereotu veya maydanozu ekleyip karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız peynir harcını, temizlediğiniz kapya biberlerin içine güzelce doldurun. Zeytinyağını biberlerin üzerine gezdirin. Hazırladığınız biber dolmaları fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Biberler yumuşayıp hafifçe kızarana kadar pişirmeye devam edin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Lorlu kapya biber dolmasını, sade olarak veya yanında yoğurt ve çeşitli salatalarla servis edebilirsiniz. Özellikle kahvaltı sofralarınızda, mezeleriniz arasında veya hafif bir öğle yemeği olarak tüketebilirsiniz. Dilerseniz üzerine pul biber serpip sunumunuzu daha da zenginleştirebilirsiniz. Deneyerek kendi damak zevkinize göre sunumunuzu kişiselleştirebilirsiniz.