Tarif Hakkında
Dondurma tadındaki bu pratik tatlı tarifimizle, mutfakta harikalar yaratacaksınız! Sıcacık bir fincan çayla ya da serin bir yaz akşamında harika bir tercih olacak bu limonlu manolya tarifi, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle damağınıza bayram yaşatacak. Hazırlanışı oldukça basit ve kısa sürede tamamlayabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes tatlıya bayılacaklar. Malzemeleri bulmak da oldukça kolay. Tatlı severler için ideal bir seçenek olan bu tarif, sizleri bekliyor. Deneyin ve harika yorumlarınızı bizimle paylaşın!
Malzemeler
Kremalı Karışım:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 kutu krema
- 1 paket vanilya
- 20 gram tereyağı
- 1/2 adet limon kabuğu rendesi
Limonlu Sos:
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 su bardağı su
- 2 adet limon suyu
- 1/2 adet limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı
Öncelikle, kremalı karışım için tüm malzemeleri (1 litre süt, 1 su bardağı şeker, 3 yemek kaşığı un, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 kutu krema, 1 paket vanilya, 20 gram tereyağı, 1/2 adet limon kabuğu rendesi) bir tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak, kıvam alana kadar pişirin. Kıvamı koyulaşmaya başladığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, limonlu sosu hazırlayın. Bunun için, 3 yemek kaşığı şekeri, 2 yemek kaşığı nişastayı, 1,5 su bardağı suyu, 2 adet limon suyunu ve 1/2 adet limon kabuğu rendesini ayrı bir tencerede karıştırın. Orta ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Soğuyan kremalı karışımı ve limonlu sosu birleştirin. İsteğe bağlı olarak, üzerine taze limon dilimleri ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız limonlu manolya tatlısını buzdolabında en az 2 saat soğutup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!