Muhteşem Limonlu Haşhaşlı Kek

Bu tarifle, ağız sulandıran, dilim dilim yenecek enfes bir limonlu haşhaşlı kek hazırlayacaksınız. Malzemeler basit, yapımı ise oldukça kolay. İlk adımda kek hamurunu hazırlayacağız. Daha sonra ise üzerine harika bir beyaz çikolata sosu ekleyerek tadını mükemmel hale getireceğiz. Kekin kabarık ve lezzetli olmasını sağlamak için malzemeleri doğru ölçülerde kullanmaya özen gösterin. Fırınınızı önceden ısıtmayı unutmayın, bu kekin eşsiz lezzetinin sırrı burada saklı! Aileniz ve misafirleriniz bu enfes keki çok sevecekler.

Kek Hamuru İçin Malzemeler

3 adet yumurta, 120 gram şeker, 100 mililitre sıvı yağ, 100 mililitre süt, 2 adet limonun suyu, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin, 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu, 2 su bardağı un.

Beyaz Çikolatalı Sos İçin Malzemeler

1 paket beyaz çikolata, 2 adet limonun suyu, 1 yemek kaşığı nişasta, 1 tatlı kaşığı toz şeker. Beyaz çikolata sosu için öncelikle beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Daha sonra limon suyunu ve nişastayı ekleyerek karıştırın. Kaynama noktasına gelene kadar ısıtın ve sürekli karıştırmayı unutmayın. Son olarak toz şekeri ilave edip, kekin üzerine gezdirin. Sosu tamamen soğumadan kekin üzerine dökün. Soğuduktan sonra buzdolabında en az 1 saat bekletin ki sos iyice kesse.

Hazırlanışı

Öncelikle kek hamurunu hazırlamak için tüm malzemeleri bir kapta çırpın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Kek tamamen soğuduktan sonra üzerine hazırladığınız beyaz çikolatalı sosu dökün ve servis yapmadan önce buzdolabında en az 1 saat bekletin. Afiyet olsun!