Lezzetli ve Sıcak Bir Çorba
Kış mevsiminin son günlerinde, havaların belirsiz olduğu dönemlerde içinizi ısıtacak, mis gibi kokusuyla sofranıza renk katacak nefis bir çorba tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, hem kolaylığı hem de lezzetiyle gönlünüzü çalacak. Kurutulmuş domateslerin eşsiz aromasıyla hazırlanan bu çorba, hem sıcak hem de besleyici bir yemek arayanlar için ideal. Hazırlaması oldukça pratik ve malzemeleri de kolayca bulunabiliyor. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes çorbadan çok memnun kalacaklar. Şimdi, adım adım tarifimize göz atalım ve bu lezzeti mutfağınıza taşıyalım.Malzemeler
* 1 yemek kaşığı tereyağı* 5 adet orta boy domates (kabukları soyulmuş ve küp doğranmış)
* 4 adet kurutulmuş domates (yağda bekletilmiş)
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 2 su bardağı su
* 3 su bardağı sebze suyu (veya tavuk suyu)
* 1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
* 1 adet defne yaprağı
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1/2 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Hazırlanış
1. Tereyağını orta ateşte bir tencerede eritin. İnce kıyılmış sarımsağı ekleyip, hafifçe kavurun. Daha sonra doğranmış taze domatesleri, kurutulmuş domatesleri ve domates salçasını ekleyin. Yaklaşık 5 dakika kadar ara ara karıştırarak soteleyin. Bu işlem domateslerin suyunu bırakmasına ve güzel bir aroma yakalamasına yardımcı olacaktır.2. Tencereye suyu ve sebze suyunu ekleyin. Defne yaprağını, tuzu, karabiberi ve pul biberi (isteğe bağlı) ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra, ateşi kısın ve en az 20 dakika, domatesler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
3. 20 dakika sonra çorbayı blenderdan geçirin veya çırpıcıyla pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. (İsterseniz çorbanızı pürüzsüz bir kıvamda değil, küçük domates parçalarıyla da servis edebilirsiniz). Tüm malzemelerin iyice karıştığından ve çorbanın kıvamının istediğiniz gibi olduğundan emin olun. İsteğe bağlı olarak servis etmeden önce üzerine bir kaşık krema veya yoğurt ekleyebilirsiniz. Sıcak olarak servis edin ve afiyet olsun!