Bu tarifle hazırlayacağınız kuru pasta, özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak. Kırılgan ve lezzetli hamuru, ağızda dağılan bir dokuya sahip. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, mutfakta deneyimsiz olanlar için bile ideal. Misafirlerinizi etkileyecek kadar şık ve gösterişli bir sunumla servis edebilirsiniz. Çay saatlerinizin yanı sıra özel davetlerinizde de gönül rahatlığıyla ikram edebileceğiniz enfes bir lezzet. Çocuklarınız da bu enfes pastayı çok sevecek. Unutmadan, tereyağı ve yoğurdun kalitesi pastanın lezzetini doğrudan etkiler, bu nedenle kaliteli malzemeler kullanmaya özen gösterin.
Malzemeler ve Hazırlanışı
İşte bu enfes kuru pasta için gerekli malzemeler: 200 gr. tereyağı, 1 çay bardağı yoğurt, 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta sarısı, 1/2 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı mahlep, 2 çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı pudra şekeri, 4-5 su bardağı un, 2 yemek kaşığı susam ve 1 adet yumurta sarısı (üstüne sürmek için). Öncelikle tereyağını oda sıcaklığında yumuşatın. Daha sonra yoğurt, sıvı yağ, yumurta sarısı, kabartma tozu, mahlep, tuz ve pudra şekerini ekleyip iyice çırpın. Ardından azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamura susamı da ekleyip karıştırın. Hamuru streç filmle sarıp en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru incecik açın ve istediğiniz şekillerde kesin. Kesilen kurabiyeleri yumurta sarısıyla fırçalayın ve önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Servis Önerileri
Pişen kuru pastaları tamamen soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Pudra şekeri, çikolata sosu veya meyve parçalarıyla süsleyebilirsiniz. Keyifli çay saatlerinizde, özel gün kutlamalarınızda ve misafirlerinize ikram edebileceğiniz mükemmel bir lezzet. Deneyip yorumlarınızı bekliyoruz.