Lezzetli ve Doyurucu Bir Salata

Bu tarifle, pratik ve doyurucu bir salata hazırlayacaksınız. Piyazı aratmayacak kadar lezzetli olan bu kuru börülce salatası, hem hafif hem de besleyici bir öğün seçeneği sunuyor. Hazırlanması oldukça kolay ve kısa sürede sofranızı şenlendirecek. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, hazırlanışı da oldukça basit. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes salatayı çok sevecek. Özellikle yaz aylarında ferahlatıcı bir seçenek arıyorsanız, bu tarif tam size göre. Deneyin ve damak zevkinize uygun hale getirmek için dilediğiniz gibi baharatları ayarlayabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

Bu enfes kuru börülce salatası için aşağıdaki malzemeleri hazırlamanız gerekiyor: 1 su bardağı önceden haşlanmış kuru börülce, 15 dal taze maydanoz (ince kıyılmış), 1 adet orta boy soğan (küçük küp doğranmış), 1/2 su bardağı ceviz içi (kırılmış), 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı sumak, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı nar ekşisi, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1/2 adet limonun suyu.

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle, kuru börülceyi iyice yıkayıp, bol suda en az 6-8 saat veya bir gece önceden ıslatın. Ardından, yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan börülceleri süzüp soğumaya bırakın. Soğanı ince ince doğrayın. Maydanozu incecik kıyın. Bir kapta haşlanmış kuru börülce, doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, ceviz içi, karabiber, sumak, tuz, nar ekşisi, zeytinyağı ve limon suyunu iyice karıştırın. Tüm malzemeler güzelce harmanlanana kadar karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız salatayı buzdolabında en az 30 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun!