Tarif Hakkında
Bu enfes
kremalı portakal kek tarifi, eşsiz lezzeti ve şık sunumuyla, kısa sürede favori tarifiniz olacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem pratik hem de lezzetli bir sonuç sunuyor. Misafirlerinizi etkileyecek kadar gösterişli ve aynı zamanda oldukça doyurucu bir tatlı arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Malzemeleri bir araya getirip, basit adımları takip ederek, bu muhteşem lezzeti kendi mutfağınızda kolayca yaratabilirsiniz. Hem sıcak hem de soğuk olarak servis edilebilen bu kek, farklı damak zevklerine hitap ediyor. Deneyin ve büyülü lezzetine kendinizi kaptırın!
Malzemeler
Kek Malzemeleri
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı (2 yemek kaşığı fazla) şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 adet portakalın suyu
- 1/2 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbet Malzemeleri
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) süt
- 1/2 adet portakalın suyu
Krema Malzemeleri
- 1 paket krema
- 1 paket sütlü çikolata
- 1 paket bitter çikolata
Hazırlanışı
Kekin Hazırlanması
1. Öncelikle yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından kakao, süt, sıvı yağ, portakal suyu, portakal kabuğu, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
Şerbetin Hazırlanması
2. Kek pişerken şerbeti hazırlayın. Sütü ve portakal suyunu tencereye koyup kısık ateşte kaynatın. Kek piştikten sonra, fırından çıkarıp ılıkken şerbeti üzerine eşit şekilde dökün.
Kremanın Hazırlanması
3. Kremayı çırpın. Eritilmiş sütlü ve bitter çikolataları kremaya ekleyip karıştırın. Soğuyan kekin üzerine kremayı sürün ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!
Tarif Püf Noktaları
Kekin daha nemli olması için, şerbeti bol kullanabilirsiniz. Çikolata tercihinizi dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Süsleme için taze
portakal dilimleri kullanabilirsiniz. Bu
kremalı portakal keki, farklı meyvelerle de zenginleştirebilirsiniz. Örneğin, çilek veya ahududu gibi meyveleri kekin üzerine ekleyerek sunumunuzu daha da şık hale getirebilirsiniz.