Tarif Hakkında
Unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşamak isteyenler için enfes bir makarna tarifi hazırladık! Kremalı sosuyla, baharatlı köri ve lezzetli tavuk etinin mükemmel uyumunu deneyimleyeceğiniz bu tarif, hem yapımı kolay hem de son derece doyurucu. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu muhteşem körili tavuklu makarna, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Hazırlanışı oldukça pratik olan bu tarif ile kısa sürede lezzet dolu bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz. Özellikle baharatlı yemeklerden hoşlananlar için ideal bir seçenektir. Afiyet olsun!
Malzemeler
Makarna İçin:
200 gram mantı makarna, 1 tatlı kaşığı köri, 3 çay kaşığı tuz, 2 çay kaşığı kekik, 1/2 paket krema
Tavuk İçin:
400 gram tavuk göğsü, 1 yemek kaşığı köri, 1 çay kaşığı karabiber, 1,5 çay kaşığı tuz, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kekik, 1/2 paket krema, 2 yemek kaşığı sirke
Hazırlanışı
Tavuk Hazırlama:
Tavuk göğsünü küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve tavukları ekleyerek orta ateşte pembeleşene kadar pişirin. Daha sonra, 1 yemek kaşığı köri, karabiber, tuz ve kekiği ekleyip karıştırın. Sirkeyi ilave edip, tavukların sosuyla iyice buluşmasını sağlayın. 1/2 paket kremayı da ekleyip, krema hafifçe koyulaşana kadar pişirmeye devam edin. Tavuklar iyice pişince ocaktan alın ve bir kenarda soğumaya bırakın.
Makarna ve Sos:
Makarnayı, tuzlu kaynar suda, paket üzerinde belirtilen süre kadar haşlayın. Süzün. Haşlanmış makarnayı, körili tavukların üzerine ekleyin. 1 tatlı kaşığı köri ve kekiği ekleyerek karıştırın. 1/2 paket kremayı da ilave edip, malzemelerin iyice birbirine karışmasını sağlayın. Tüm malzemeler güzelce harmanlandıktan sonra, sıcak olarak servis yapın. İsterseniz üzerine taze maydanoz veya dereotu serpiştirebilirsiniz.