Lezzetli Bir Kış Çorbası
Kış aylarının vazgeçilmez sebzeleri kereviz ve bal kabağı ile hazırlanan bu çorba, sıra dışı bir lezzet sunuyor. Tarifimizde kullanılan baharatlar çorbanın aromatik yapısını zenginleştirirken, Hindistan cevizi sütü ise kremalı bir doku katıyor. Sıcak ve doyurucu yapısıyla soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bu çorba, hem pratik hem de oldukça sağlıklı bir seçenek. Hazırlanışı oldukça kolay olan bu tarifi, hemen deneyerek kış sofralarınıza farklı bir lezzet katabilirsiniz. Özellikle baharatları sevenler için bu çorba, damağınıza unutulmaz bir tat bırakacaktır. Deneyip yorumlarınızı bekliyoruz!
Malzemeler ve Hazırlık
Bu enfes bal kabağı ve kereviz çorbasını hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 750 gram bal kabağı, 1 paket Hindistan cevizi sütü, 1 adet kereviz, 1 avuç kereviz yaprağı, 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi, 1 çay kaşığı kimyon, 1 adet soğan, 2 diş sarımsak, 1 avuç maydanoz yaprağı, 3 adet acı biber (isteğe bağlı), 1 bardak su, 1 çay kaşığı (silme) tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kişniş tozu, 1 çay kaşığı zerdeçal ve 1 adet besbase. Öncelikle bal kabağını ve kerevizi temizleyip, küp küp doğrayın. Soğanı ve sarımsağı da ince ince doğrayın. Acı biberleri de dilediğiniz şekilde doğrayabilirsiniz. Tüm malzemeler hazır olduğunda, pişirme aşamasına geçebilirsiniz.
Pişirme ve Sunum
Geniş bir tencereye soğanı ve sarımsağı ekleyip, hafifçe kavurun. Daha sonra doğranmış bal kabağını, kerevizi ve baharatları (muskat, kimyon, karabiber, kişniş, zerdeçal) ekleyin. Bir bardak su ilave edip, malzemelerin yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Malzemeler iyice yumuşadığında, Hindistan cevizi sütünü ve besbase'i ekleyip karıştırın. Kısa bir süre daha pişirdikten sonra, çorbayı blendırdan geçirin. İsteğe göre, çorbanın içine doğranmış kereviz yaprakları ve maydanoz ekleyebilirsiniz. Servis etmeden önce, üzerine biraz taze maydanoz serperek sunabilirsiniz. Afiyet olsun!