Tarif Hakkında
Bu tarif, karnabaharı sevmeyenlerin bile bayılacağı kadar lezzetli! Kırmızı biberin baharatı ve kaşar peynirinin erimiş lezzetiyle mükemmel bir uyum yakalıyor. Aileniz için kolayca hazırlayabileceğiniz bu graten, hem pratik hem de oldukça doyurucu. Akşam yemekleriniz için ideal bir seçenek arayışındaysanız, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek arayanlar için birebir. Hazırlaması oldukça kolay olduğu için zamanınız kısıtlı olduğunda da tercih edebileceğiniz bir tarif. Özellikle çocuklarınız sebze yemekte zorluk çekiyorsa, bu tarifle sebze sevdirmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun!Malzemeler
* 1/2 adet karnabahar* 4 yemek kaşığı zeytinyağı* 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1,5 yemek kaşığı un
* 2 su bardağı süt
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı tuz
* 150 gram kaşar peyniri
Hazırlanışı
1. Öncelikle karnabaharı yıkayıp küçük parçalara ayırın. Zeytinyağı ve kırmızı toz biberi karıştırıp, karnabahar parçalarını bu karışımda 15 dakika kadar marine edin. Daha sonra orta ateşte, önceden yağlanmış fırın tepsisine dizin ve 10 dakika kadar hafifçe kavurun. Bu işlem karnabaharın daha lezzetli olmasını sağlar.2. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyip, sürekli karıştırarak 1-2 dakika kavurun. Sütü yavaş yavaş ekleyip, koyulaşana kadar pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Bu sos, gratenimizin kremalı ve lezzetli olmasını sağlayacaktır.
3. Kavurduğunuz karnabaharları sosun içine ekleyin ve iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı fırın kabına alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar, peynir kızarana ve graten güzelce pişene kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.