Lezzetli Bir Ana Yemek: Karışık Sebze Musakkası

Bugün ne pişirsem diye düşünüyorsanız, bu enfes karışık sebze musakka tarifi tam size göre! Herkesin beğeneceği bu pratik ve doyurucu yemeği hazırlamak çok kolay. Sadece birkaç malzemeyle muhteşem bir lezzet şöleni yaşayacaksınız. Yanına pilav veya bulgur pilavı eşlik etmesiyle mükemmel bir ana yemek menüsü oluşturabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak. Hazırlık süreci oldukça hızlı ve pratik olduğu için zamanınız kısıtlı olsa bile rahatlıkla deneyebilirsiniz. Bu tarifle mutfakta keyifli vakit geçirmenizi temenni ederiz.

Malzemeler

* 150 gram kıyma
* 1 adet orta boy soğan
* 1 adet orta boy patates
* 1 adet orta boy havuç
* 1 adet orta boy kabak
* 1 adet orta boy patlıcan
* 1 adet yeşil biber
* 1 su bardağı domates sosu
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 su bardağı su
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1/2 çay kaşığı kimyon
* 2 su bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı

Öncelikle sebzeleri yıkayıp, soyduktan sonra küp küp doğrayın. Soğanı da ince ince doğrayın. Bir tavada tereyağı ve sıvı yağı ısıtıp kıymayı kavurun. Üzerine doğranmış soğanı ekleyip, soğanlar yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra doğranmış patates, havuç, kabak, patlıcan ve yeşil biberi ekleyip, ara sıra karıştırarak 5-7 dakika kadar soteleyin. Domates salçasını ekleyip 1 dakika daha kavurun. Domates sosu, su, tuz, karabiber ve kimyonu ilave edin. Sebzeler yumuşayana ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Arzuya göre fırın tepsisine alıp, 200 derecede kızarana kadar pişirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Sebzelerin pişirme süresi, büyüklüklerine ve türlerine göre değişebilir. Pişirme sırasında ara sıra kontrol ederek, gerektiğinde su ekleyebilirsiniz. Baharat miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Fırında pişirdiğinizde daha çıtır bir sonuç elde edersiniz.