Üç Katmanlı Lezzet Şöleni: Karadutlu Pasta
Bu enfes karadutlu pasta tarifi, üç birbirinden eşsiz katmanıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu pasta, hem görselliği hem de lezzetiyle misafirlerinizi büyüleyecek. Yumuşak kek dokusu, kremanın hafifliği ve karadut sosunun eşsiz uyumu, bu pastayı özel günlerinizin vazgeçilmezi yapacak. Aileniz ve arkadaşlarınız için pratik ve lezzetli bir seçenek arayanlar için ideal bir tarif. Malzemeleri kolayca bulabilir ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Deneyen herkesin beğenisini kazanacak bu muhteşem pastayı hemen yapmaya başlayın!Malzemeler: Birbirinden Lezzetli Katmanlar
Kuru Pasta Tabanı: 2 paket yulaflı bisküvi, 1 su bardağı fındık, 2 adet olgun muz, 5-6 adet çilek, 5-6 adet kayısı, 1 çay bardağı damla çikolata, 4 adet kakule, 1 paket krem şantiKrem Katmanı: 2 paket krem şanti, 1 su bardağı yoğurt, 1 küçük çay bardağı su
Karadut Sosu: 1 su bardağı karadut, 1 su bardağı su, 1 yemek kaşığı nişasta, 1 çay bardağı şeker, 1 yemek kaşığı tereyağı, ½ adet limon suyu
Hazırlanış: Adım Adım Lezzet Yolculuğu
1. Adım: Kuru Pasta Tabanını Hazırlama: Yulaflı bisküvileri rondodan geçirip ufalamaya başlayabilirsiniz. Ufalanmış bisküvilere, ince kıyılmış fındıkları, doğranmış muz, çilek ve kayısıları ekleyin. Damla çikolata ve kakuleyi de ilave edip, bir paket krem şanti ile karıştırın. Karışımı kek kalıbının tabanına yayın ve buzdolabında soğumaya bırakın.2. Adım: Krem Katmanını Hazırlama: İki paket krem şantiyi, yoğurt ve suyu iyice çırpın. Hazırladığınız kremayı soğumuş olan pasta tabanının üzerine yayın. Bu katmanı da buzdolabında kısa süre bekletin.
3. Adım: Karadut Sosunu Hazırlama ve Pasta Tamamlama: Karadutları, su, nişasta, şeker ve limon suyunu bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra tereyağını ekleyin ve karıştırarak birkaç dakika daha pişirin. Soğuyan karadut sosunu, kremanın üzerine yayın. Pasta en az 2 saat buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!