Muhteşem Kakaolu Çilekli Pasta için Malzemeler
Bu tarifle pastaneden çıkmış gibi enfes bir kakaolu çilekli pasta hazırlayacaksınız. İşte malzemeler:Kakaolu Pasta Keki İçin:
* 3 adet yumurta* 1 su bardağı toz şeker
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 1/2 su bardağı yoğurt (sulu kıvamda)
* 1/2 su bardağı süt
* 2 su bardağı un
* 3/4 su bardağı kakao
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilin
* 2 tatlı kaşığı granül kahve
* 1/2 su bardağı sıcak su
Şerbet İçin:
* 1/4 su bardağı süt* 1 yemek kaşığı toz şeker
Beyaz Çikolatalı Muhallebisi İçin:
* 2,5 su bardağı süt* 1/2 su bardağı toz şeker
* 4 adet yumurta sarısı
* 2 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı mısır nişastası
* 1 paket beyaz çikolata
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 paket vanilin
* 500 gram çilek (temizlenmiş ve dilimlenmiş)
Ganaj İçin:
* 100 gram tereyağı* 2 paket bitter çikolata
* 1 paket sıvı krema
* 3/4 su bardağı toz şeker
* 1/4 çay kaşığı tuz
Kakaolu Çilekli Pasta Hazırlanışı
Öncelikle, kakaolu pasta kekini hazırlayalım. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Sıvı yağ, yoğurt, süt, un, kakao, kabartma tozu, vanilin ve granül kahve ekleyerek karıştırın. Son olarak sıcak suyu yavaşça ilave edip, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpın. Yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına döküp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.Kek soğurken, şerbeti hazırlayın. Sütü ve şekeri bir tencerede kaynatıp, soğumaya bırakın. Pişen kek soğuyunca, şerbeti eşit şekilde yayın.
Ardından, muhallebiyi hazırlayın. Sütü, şekeri, yumurta sarılarını, unu ve mısır nişastasını bir tencerede çırpın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve birkaç dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp, beyaz çikolatayı ve tereyağını ekleyerek karıştırın. Vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, çilekleri ekleyip karıştırın.
Ganaj için tereyağını eritin. Bitter çikolatayı kıyın ve erimiş tereyağı ile birlikte benmari usulü eritin. Sıvı krema, şeker ve tuzu ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
Soğuyan kek üzerine beyaz çikolatalı çilekli muhallebiyi yayın. Üzerine ganajı döküp, spatula yardımıyla eşit şekilde yayın. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Afiyet olsun!