Tarif Hakkında

Bu enfes kahvaltılık ekmek dilimleri tarifi, lezzetli ve doyurucu bir kahvaltı için mükemmel bir seçenek. Eşsiz dokusu ve pratik hazırlanışı ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarif, tüm ailenizin favorisi olacak. Bayat ekmeklerinizi değerlendirmek için de harika bir yol. Hem ekonomik hem de lezzetli bir kahvaltı alternatifi sunuyor. Çocuklarınızın da severek tüketeceği bu tarif, hafta sonu kahvaltılarınıza farklı bir hava katacak. Denemeden geçmeyin!

Malzemeler

* 1 adet bayat ekmek
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 kahve fincanı süt
* 1 adet yumurta
* 2-3 yemek kaşığı sucuk (veya istediğiniz şarküteri ürünü)
* 1 kase beyaz peynir
* 1 çay bardağı kaşar peyniri
* 1 adet domates
* 1 adet kapya biber
* 1 adet yeşil biber
* 1/2 çay kaşığı tuz
* İsteğe bağlı: Pul biber, kekik

Hazırlanışı

Öncelikle, bayat ekmeği dilimleyin. Tereyağını ve sıvı yağı bir tavada eritin. Yumurtayı çırpın ve içine sütü ekleyerek karıştırın. Sucuğu (veya tercih ettiğiniz şarküteri ürününü) küçük parçalar halinde doğrayın ve tavaya alın. Kısık ateşte sucukların kızarmasını sağlayın. Daha sonra, ekmek dilimlerini yumurtalı karışıma batırın ve tavaya yerleştirin. Her iki tarafını da altın sarısı kızarana kadar pişirin. Pişen ekmek dilimlerinin üzerine rendelenmiş beyaz peynir ve kaşar peyniri serpin. İnce doğranmış domates, kapya ve yeşil biberleri de ekleyin. Tuz ve isteğe bağlı baharatları ekleyerek servis yapın. Sıcak olarak servis edildiğinde lezzeti daha da artar. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Bayat ekmek kullanmanız, ekmeklerin daha iyi emmesini ve daha lezzetli olmasını sağlar. Peynir tercihinizi dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Farklı baharatlar ekleyerek de tarifinize farklı lezzetler katabilirsiniz. Ekmeklerinizi fazla kızartmamaya özen gösterin, böylece içi yumuşak kalır.