Muhteşem Bir Lezzet: Kadayıflı Manolya

Bu tarifle, görünümüyle göz kamaştırıp, tadıyla da damaklarda unutulmaz bir iz bırakacak enfes bir tatlı hazırlayacaksınız. Pratikliğiyle de zamanınızın kıymetini bilenler için ideal bir seçenek. İhtiyacınız olan malzemeler oldukça yaygın ve kolay bulunuyor. Hazırlık aşamaları da oldukça basit. Hem görsel şölen sunacak, hem de sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz lezzetli bir tatlı arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu tatlıya bayılacak! Özenle hazırladığınız bu tatlı, özel günleriniz için de mükemmel bir tercih olabilir.

Gerekli Malzemeler

Kadayıf İçin:

  • 200 gram kadayıf
  • 5-6 yemek kaşığı toz şeker
  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı ceviz içi

Krema ve Sos İçin:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 kahve fincanı mısır nişastası
  • 1 paket vanilin
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 kutu krema

Süsleme İçin:

  • 1 kase çilek
  • 1 paket sütlü çikolata

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle, kadayıfı ince ince kıyın. Tereyağını eritip, kadayıfı ve cevizle birlikte iyice karıştırın. Daha sonra, orta ateşte kızartın. Kızaran kadayıf karışımını yağlı kağıt serili bir tepsiye yayın ve soğumaya bırakın. Süt, şeker, yumurta sarısı, mısır nişastası, vanilin ve unu bir tencerede çırpın. Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra kremayı ekleyip karıştırın. Soğuyan kadayıf karışımını bir kaba alın, üzerine kremayı dökün ve iyice harmanlayın. Dilediğiniz bir kapta servis edin. Üzerini çilek ve eritilmiş sütlü çikolata ile süsleyerek sunumunuzu tamamlayın. Afiyet olsun!