Muhteşem Bir Lezzet: Kadayıflı Paşa Sarması

Çıtır çıtır kadayıf ve yumuşacık muhallebinin enfes birleşimi olan Kadayıflı Paşa Sarması tarifimizle sizlerleyiz. Bu özel tatlı, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifle, sevdiklerinizi şımartmak için harika bir fırsat yakalayacaksınız. İster özel günlerde, ister hafta sonu keyfi için, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa bir sürede bu muhteşem tatlıyı hazırlayabilir ve servis edebilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzetin tadına bayılacaklar. Unutmayın, taze ve kaliteli malzemeler kullanmak, tatmin edici bir sonuç elde etmenizi sağlayacaktır.

Gerekli Malzemeler

Kadayıf İçin:

  • 300 gram tel kadayıf
  • 1/2 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Muhallebi İçin:

  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 paket vanilya

Süsleme İçin:

  • 100 gram ceviz içi

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle, kadayıfı hazırlamak için, bir tavada tereyağını eritip, kadayıfı altın sarısı renk alana kadar kavuruyoruz. Daha sonra üzerine toz şekeri ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Muhallebi için ise, sütü, unu ve şekeri bir tencerede koyu kıvam alana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Soğuyan kadayıfı, hazırlanan muhallebi ile harmanlıyoruz. Ceviz içini de ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Ardından, dilediğiniz şekilde şekil vererek servis edebilirsiniz. Bu enfes paşa sarmasını, dondurma veya şerbet ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!