Yaz aylarının hafif ve ferahlatıcı yemeklerinden biri olan kabak yemeği, pratikliği ve lezzetiyle öne çıkar. Bu tarifimizde, hem doyurucu hem de sağlıklı bir kabak yemeği hazırlamayı öğreneceksiniz. Arzuya göre pirinç ekleyerek daha doyurucu hale getirebilirsiniz. Kuru nane, yemeğinize ayrı bir aroma katacaktır. Deneyen herkesin beğeneceği bu tarif, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Hazırlaması oldukça kolaydır ve kısa sürede enfes bir yemek elde etmenizi sağlar. Aileniz ve misafirleriniz için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bu tarifi mutlaka deneyin.
Malzemeler
* 5 adet orta boy kabak* 1 adet orta boy kuru soğan * 3 diş sarımsak * 4 yemek kaşığı zeytinyağı * 1 adet büyük boy domates * 1/2 tatlı kaşığı domates salçası * 2 yemek kaşığı pirinç (isteğe bağlı) * 2 su bardağı sıcak su * 1 çay kaşığı tuz * 1 çay kaşığı karabiber * 1/2 demet dereotu
Hazırlanışı
Öncelikle soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Zeytinyağını geniş bir tencerede ısıtın ve soğanı pembeleşene kadar kavurun. Ardından sarımsağı ekleyip 1 dakika daha kavurun. Kabakları yıkayıp, ortadan ikiye kesin ve küçük küpler halinde doğrayın. Domatesi de küp küp doğrayıp tencereye ekleyin. Domates salçasını, tuzu ve karabiberi de ilave edin. Malzemeleri 5 dakika kadar birlikte kavurun. Kabakları tencereye ekleyip, sıcak suyu üzerine dökün. İsteğe bağlı olarak pirinci de ekleyebilirsiniz. Tencerenin kapağını kapatıp, kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Piştikten sonra ocaktan alın ve üzerine doğranmış dereotunu serpin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!
Püf Noktaları
En lezzetli kabak yemeği için taze ve kaliteli malzemeler kullanmaya özen gösterin. Kuru nane ekleyerek yemeğinize farklı bir lezzet katabilirsiniz. İsteğinize göre baharatları ayarlayabilirsiniz. Yemeğinizi soğuk olarak da tüketebilirsiniz.