Muhteşem Hurmalı Islak Kek
Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden hurmayı, enfes bir islak kek tarifine dönüştürdük! Bu tarifle hem damak zevkinize hitap edecek, hem de sevdiklerinizi mutlu edecek bir lezzet şöleni yaşayacaksınız. Kekin yumuşak dokusu, yoğun hurma aroması ve nefis sosuyla mükemmel bir uyum yakaladık. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Özellikle çay saatlerinizin yeni gözdesi olacak bu keki, sevdiklerinizle paylaşmanın keyfini çıkarın. Siz de bu pratik tarifi deneyerek, mutfağınızda harikalar yaratabilirsiniz. Misafirlerinizi etkileyecek bu lezzeti denemeden geçmeyin!
Malzemeler
Kek Malzemeleri:
- 300 gram hurma
- 2 su bardağı sıcak su
- 1,5 çay kaşığı karbonat
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3/4 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Sos Malzemeleri:
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı krema
- 3 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
Öncelikle hurmaları sıcak suda 15 dakika kadar bekletin. Ardından yumuşamış hurmaları blendırdan geçirin. Ayrı bir kapta tereyağını ve şekeri çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Ardından sıvı yağı ve hurma püresini ilave edin. Un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu karıştırıp, hazırladığınız karışıma yavaşça ekleyin. Tarçını da ekleyip, her şeyi güzelce karıştırın. Hazırladığınız kek harcını yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kek pişerken sosu hazırlayabilirsiniz. Sos için tereyağını eritip, şekeri ekleyerek karıştırın. Kremayı ilave edip kaynatın. Pişen keki fırından çıkarıp, üzerine sıcak sosu dökün. Kek tamamen soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!