Muhteşem Bir Lezzet: Hindistan Cevizli Çikolatalı Kurabiye

Ağızda dağılan, enfes bir kurabiye tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifte, yumuşacık kurabiye hamuru üzerine, benmari usulü eritilmiş çikolata ve bol hindistan cevizi ile hazırlanan eşsiz bir lezzet sunuyoruz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu kurabiyeler, çay saatlerinizin ve özel günlerinizin vazgeçilmez lezzeti olacak. Çocuklarınızın da çok seveceği bu tarif, mutlaka denemeye değer. Malzemeler oldukça basit ve her evde bulunabilecek türden. Siz de bu enfes kurabiyeleri yaparak sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Deneyip, yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!

Malzemeler: Kurabiye Hamuru

* 1 su bardağı mısır nişastası
* 3 su bardağı un
* 2 adet yumurta
* 1 paket vanilin
* 2 paket kabartma tozu
* 250 gram tereyağı
* 1 su bardağı pudra şekeri

Malzemeler: Çikolata ve Hindistan Cevizi Süsü

* 300 gram sütlü çikolata
* 1 paket hindistan cevizi

Hazırlanışı: Adım Adım Kurabiye Hazırlama

Öncelikle, tereyağını oda sıcaklığında yumuşatın. Daha sonra, pudra şekerini ekleyip iyice çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilyayı da ilave edin. Ayrı bir kapta, unu, mısır nişastasını ve kabartma tozunu karıştırın. Hazırladığınız kuru malzemeleri, yumurtalı karışıma azar azar ekleyerek yoğurun. Eğer hamur çok sertse, birkaç damla süt ekleyebilirsiniz. Hamuru streç filme sarıp, en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru istediğiniz kalınlıkta açın ve kurabiye kalıplarıyla şekillendirin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 12-15 dakika pişirin. Kurabiyeler pişerken, benmari usulü çikolatayı eritin. Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakın. Soğuyan kurabiyelerin üzerine eritilmiş çikolatayı gezdirin ve bolca hindistan cevizi serpin. Afiyet olsun!