Çay Saatinizin Yeni Favorisi: Hindistan Cevizi Sütlü Kek

Bu tarif, çay saatlerinizi şenlendirecek enfes bir hindistan cevizi sütlü kek sunuyor. Unutulmaz lezzetiyle damaklarda iz bırakacak bu keki yapmak çok kolay. İçerisindeki kuru meyveler, kekin dokusuna farklı bir boyut katıyor. Özellikle Hindistan cevizi sütü ve ununun birlikteliği, kekinize eşsiz bir aroma ve nemlilik kazandıracak. Zeytinyağı da kekinize yumuşak bir dokunuş eklerken, yulaf ezmesi de sağlıklı bir seçenek sunuyor. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes lezzetten çok memnun kalacaklar.

Malzemeler:

* 10-15 adet gün kurusu kayısı
* 1 su bardağı kuru üzüm
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı Hindistan cevizi sütü* 1/2 su bardağı zeytinyağı
* 1 su bardağı tam buğday unu
* 4 yemek kaşığı Hindistan cevizi unu* 5 yemek kaşığı yulaf ezmesi
* 1 yemek kaşığı toz ceviz içi
* 1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı:

Öncelikle kayısıları ve kuru üzümü incecik doğrayın. Daha sonra derin bir kapta yumurtaları çırpın. Ardından Hindistan cevizi sütü ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Tam buğday ununu, Hindistan cevizi ununu, yulaf ezmesini, toz ceviz içini ve kabartma tozunu eleyip karışıma yavaşça ekleyin. Kuru meyveleri de ilave edip, spatula ile hafifçe karıştırın. Hazırladığınız kek harcını yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirin ve servis yapın. Bu enfes Hindistan cevizi sütlü keki, sıcak veya soğuk olarak tüketebilirsiniz.

İpuçları:

Kekinizi daha da lezzetli hale getirmek için, üzerine hindistan cevizi rendesi ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda farklı kuru meyveler kullanarak da çeşitlilik sağlayabilirsiniz.