Lezzetli Haluçka Çorbası

Sıcacık ve doyurucu bir çorba arayışındaysanız, bu haluçka çorbası tarifi tam size göre! Ev yapımı haluçka hamuru ile hazırlanan bu çorba, hem pratik hem de son derece lezzetli. Tavuk suyuyla zenginleştirilen çorbanın kıvamı, enfes haluçkalar ile mükemmel bir uyum yakalıyor. Hafta içi akşam yemeklerinde veya soğuk kış günlerinde gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz bir tarif. Çorbanın lezzetini artırmak için, taze maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes çorbaya bayılacaklar. Deneyin ve farkı görün!

Haluçka Hamuru Hazırlama

Öncelikle haluçka hamurunu hazırlayalım. Bir kapta yumurta, su ve tuzu çırpın. Ardından unu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamur kıvamını ayarlayıp, en az 15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru ince uzun şeritler halinde açın ve parmaklarınızla küçük parçalar koparıp, hafifçe yuvarlayarak haluçka şeklini verin. Haluçkalar hazır olduktan sonra, bir kenarda bekletin.

Çorbanın Hazırlanması

Tavuk göğsünü haşlayıp, küçük parçalar halinde doğrayın. Ayrı bir tencerede sıvı yağı ısıtın ve salçayı ekleyerek kavurun. Ardından haşlanmış tavuk göğsünü, tuz ve karabiberi ekleyip, birkaç dakika pişirin. Haşlama suyundan veya su ekleyerek istenilen kıvamı ayarlayın. Kaynamaya başlayınca, hazırladığımız haluçkaları çorbaya ekleyin. Haluçkalar yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun!

Malzemeler

Haluçka İçin:

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 3 su bardağı un
  • 1 tutam tuz

Çorba İçin:

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber