Lezzetli Bir Balık Yemeği

Tadına doyum olmayan, enfes bir güveçte çipura tarifiyle karşınızdayız! Bu tarif, hem pratik hem de oldukça lezzetli. Balık severler için mükemmel bir seçenek olan bu yemeği, sevdiklerinizle paylaşmak isteyeceksiniz. Hazırlaması kolay, malzemeleri ise oldukça yaygın. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes tada bayılacak. Özel günlerinizde veya haftalık menülerinizde gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz bu tarif, sofralarınıza şıklık katacak. Deneyin ve farkı hissedin!

Gerekli Malzemeler

- 2 adet çipura- 2 adet kapya biber
- 4-5 adet tatlı sivri biber
- 1 adet limon
- 2 adet orta boy domates
- 10 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 adet defne yaprağı
- 2 adet büyük boy patates
- 1 adet soğan

Hazırlanış

Öncelikle patatesleri ve soğanı küp küp doğrayın. Kapya ve sivri biberleri de ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini temizleyin ve incecik doğrayın. Sarımsakları incecik doğrayın veya sarımsak rendesi kullanın. Çipuruları temizleyin ve yıkayın. Geniş bir güveç kabına sıvı yağı ekleyin. Soğanı ve sarımsakları ekleyip, hafifçe kavurun. Ardından doğranmış patatesleri ve biberleri ekleyip, 5 dakika kadar daha kavurun. Domatesleri küp küp doğrayıp, sebzelerin üzerine ekleyin. Tuz, karabiber ve defne yapraklarını ekleyin. Çipuraları sebzelerin üzerine yerleştirin ve limon suyunu sıkın. Güveci fırına vermeden önce biraz su ekleyerek, pişirme işlemini kolaylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Pişirme süresi, çipuraların büyüklüğüne göre değişebilir. Piştikten sonra sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!