Lezzetli Fellah Köfte Hazırlığı

Bu tarifte, geleneksel fellah köfte lezzetini yeniden yorumladık. Öncelikle, 1 su bardağı ince bulguru 3/4 su bardağı sıcak suyla ıslatıp şişmesini bekliyoruz. Ardından, şişen bulgura 1 yumurta, 3 yemek kaşığı un, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberi ekleyip iyice yoğuruyoruz. Elde ettiğimiz karışımı küçük köfteler halinde yuvarlıyoruz. 1/2 çay kaşığı zeytinyağı ile hafifçe yağlanmış bir tavada, köfteleri her iki tarafından kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen köfteleri bir kenara alıyoruz. Aynı tavada 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı kuru nane ile güzel bir sos hazırlıyoruz. Hazırladığımız sosu köftelerin üzerine gezdiriyoruz ve kısık ateşte birkaç dakika daha pişirmeye devam ediyoruz. Bu işlem köftelerin lezzetini artırıp sosun güzelce özleşmesini sağlar.

Nefis Ispanaklı Yoğurt Hazırlama

Ispanaklı yoğurt için ise, öncelikle 500 gram ıspanağı yıkayıp ince ince doğrayın. Yarım kuru soğanı da küçük küçük doğrayıp, 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla birlikte hafifçe kavurun. Daha sonra doğranmış ıspanağı ekleyip, soğanla birlikte yumuşayana kadar pişirin. Pişen ıspanağı ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, 300 gram yoğurt, 2 yemek kaşığı ekşi krema, 1 diş sarımsak (ezilmiş) ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyip iyice karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam elde etmek için blenderdan geçirebilirsiniz. Bu aşamada, isterseniz üzerine biraz taze dere veya maydanoz ekleyebilirsiniz. Ispanaklı yoğurt, fellah köfte ile mükemmel bir uyum sağlar.

Servis Önerileri ve Püf Noktaları

Fellah köfte ve ıspanaklı yoğurt ikilisini sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanına pilav veya bulgur pilavı da ekleyebilirsiniz. Köftelerin daha lezzetli olması için, bulguru en az 15 dakika sıcak suda bekletin. Ispanağı fazla pişirmemeye dikkat edin, yoksa sulu olabilir. Ispanaklı yoğurt için, ekşi krema yerine biraz daha yoğurt da kullanabilirsiniz. Arzuya göre baharatları azaltıp çoğaltabilirsiniz. Afiyet olsun!