Muhteşem Lezzet: Etli Patlıcan Yemeği

Bu tarifte, yumuşacık etin, enfes patlıcan ve biberin uyumu, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Her lokmada kendini hissettiren baharat dengesiyle, bu etli patlıcan yemeği, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu yemek, hem hafta içi akşam yemekleri hem de hafta sonu özel davetler için ideal. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes lezzetin büyüsüne kapılacaklar. Malzemeleri kolayca bulunabiliyor ve her bütçeye uygun. Bolca sebze içeren bu tarif, sağlıklı beslenmeyi tercih edenler için de harika bir seçenek. Deneyin ve siz de bu lezzete hayran kalın!

Gerekli Malzemeler

* 300 gram kuşbaşı et
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay bardağı su
* 2 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış)
* 3 adet patlıcan (küp doğranmış)
* 1 adet büyük boy kapya biber (küp doğranmış)
* 1 adet domates (küp doğranmış)
* 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1 çay kaşığı tuz
* ½ çay kaşığı karabiber

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle, kuşbaşı eti zeytinyağı ve tereyağı ile birlikte tencerede pembeleşene kadar kavurun. Ardından ince kıyılmış soğanları ekleyip, soğanlar yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Küp doğranmış patlıcanları ve kapya biberleri ekleyip 5 dakika daha kavurun. Daha sonra, ince kıyılmış sarımsakları, biber salçasını, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. 1 çay bardağı su ilave edip, tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte yaklaşık 45-60 dakika veya et yumuşayana kadar pişirin. Son olarak, küp doğranmış domatesleri ekleyip 10 dakika daha pişirmeye devam edin. Servis etmeden önce sıcak olarak servis edin. Yanında pilav veya bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz. Bu etli patlıcan yemeği, misafirlerinizi etkileyecek kadar lezzetli.