Muhteşem Bir Lezzet: Enginar Sarması
Zeytinyağlı yemekleri sevenler için enfes bir tarif! Her gün yense bile sıkılmayacağınız, ağızda dağılan
enginar sarmaları hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler ve adım adım tarifi aşağıda bulabilirsiniz. Bu enfes lezzeti mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu eşsiz tada bayılacak. Hazırlık aşaması biraz uzun sürebilir ancak sonuç aldığınızda emeğinizin karşılığını fazlasıyla alacaksınız. Servis ederken yanında yoğurt veya cacık ile birlikte sunmayı deneyebilirsiniz. Afiyet olsun!
Malzemeler
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet büyük boy kuru soğan
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- 1/2 demet dereotu
- 1/2 demet taze nane
- 1/2 demet maydanoz
- 24 adet asma yaprağı
- 6 adet enginar
Hazırlanış
Öncelikle enginarları temizleyip, yapraklarını ayıklayın. Ardından, incecik doğranmış soğanları zeytinyağında kavurun. Pirinci ekleyip hafifçe kavurduktan sonra, çam fıstığı, kuş üzümü, baharatları ve şekeri ilave edin. Karıştırarak birkaç dakika daha pişirin. Daha sonra, 1,5 su bardağı suyu ekleyip, pirinçler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan aldıktan sonra, ince kıyılmış dereotu, nane ve maydanozu ekleyip karıştırın. Asma yapraklarını hazırlayın. Her bir yaprağın üzerine, hazırladığınız iç harçtan koyup sarın. Sardığınız
enginar sarmalarını bir tencereye yerleştirin ve üzerine kaynar su ekleyin. Suyun üzerini geçecek şekilde bir tabak veya ağır bir şey koyun ve kısık ateşte pişirin. Pişirme süresi, enginarların büyüklüğüne göre değişebilir. Yaklaşık 1-1,5 saat pişirme yeterli olacaktır. Piştikten sonra sıcak olarak servis edin.
Servis Önerileri
Bu enfes
enginar sarmasını sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanında yoğurt veya cacık ile birlikte sunmanız, lezzetini daha da artıracaktır. Afiyet olsun!