Muhteşem Bir Elmalı Tarçınlı Turta

Tadına doyamayacağınız, enfes bir elmalı tarçınlı turta tarifiyle karşınızdayız. Bu kolay ve pratik tarif ile sevdiklerinizi mutlu edecek, ağızda dağılan bir lezzet yaratacaksınız. Hazırlık aşamaları oldukça basit. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede fırında harika bir turtaya sahip olabilirsiniz. Sıcacık bir fincan çay veya kahve eşliğinde servis edebileceğiniz bu turta, her yaştan insanın beğenisini kazanacak. Özel günlerinizde veya hafta sonu kahvaltılarında mükemmel bir tercih olacaktır. Unutmadan, vanilya özünün kokusu ile birlikte fırından gelen tarçın ve elma kokusuna bayılacaksınız! Aileniz ve misafirleriniz için mutlaka denemelisiniz.

Turta Hamuru İçin Malzemeler

* 250 gram margarin
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı süt
* 8 yemek kaşığı toz şeker
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 2-3 su bardağı un (aldığı kadar)

Elmalı İç Harcı İçin Malzemeler

* 5-6 adet elma (soyulmuş ve ince dilimlenmiş)
* 5 yemek kaşığı toz şeker
* 1 çay kaşığı toz tarçın* 1 avuç ceviz içi (ince çekilmiş)

Elmalı Tarçınlı Turta Hazırlanışı

1. Öncelikle, derin bir kapta margarini, yumurtaları, sütü, şekeri, vanilyayı ve kabartma tozunu çırpın. Ardından azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun kıvamı çok sert olmamalı, kolayca açılabilecek bir kıvamda olmalıdır. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Birini turta kalıbının tabanına yayın ve kenarlarına doğru bastırarak şekil verin.
2. Elmaları, şekeri ve tarçını bir kapta karıştırın. Hazırladığınız karışımı hamurun üzerine yayın. Üzerine ince çekilmiş cevizleri serpiştirin. Hamurun diğer yarısını ince şeritler halinde kesin ve turtanın üzerine örgülü bir şekilde yerleştirin veya dilediğiniz gibi süsleyin.
3. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişen turtayı fırından çıkarıp ılıması için bekletin. Daha sonra istediğiniz gibi dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!