Muhteşem Ekşili Lokum Tavuk

Bu tarif, enfes lezzeti ve yumuşacık dokusuyla sofralarınızın yıldızı olacak. Hızlı ve pratik hazırlanan bu ekşili lokum tavuk, her damak zevkine hitap edecek. Özellikle et sevenler için mükemmel bir tercih. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak. Az malzemeyle kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Tarifin her aşamasında dikkat etmeniz gereken püf noktaları, yemek pişirme deneyiminizi daha da keyifli hale getirecek. Sonrasında ise tadına doyamayacağınız bir lezzet sizi bekliyor olacak. Hazırsanız başlayalım!

Gerekli Malzemeler

Tarifimiz için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit. 3 parça tavuk göğsünü, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber ile baharatlayın. 3 yemek kaşığı tereyağı ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavada eritin. 1 kase unu hazırlayın. Sos için ise 1 su bardağı et suyu (veya tavuk suyu), yarım limonun suyu, 3 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1-2 diş sarımsak (ezilmiş) ve 1 çay kaşığı tuz gereklidir. Malzemeleriniz hazır olduğuna göre, enfes lezzete doğru yola koyulalım.

Tarifin Hazırlanması

Öncelikle baharatlanmış tavuk göğüslerini unlayın. Hazırladığınız tereyağı ve zeytinyağı karışımında tavukları her iki tarafını da güzelce kızarana kadar pişirin. Daha sonra tavukları tavadan alıp bir kenara alın. Aynı tavada kalan yağlara ezilmiş sarımsakları ekleyip hafifçe kavurun. Ardından et suyunu, limon suyunu ve sirkeyi ekleyin. Karışımı kaynatın ve kısık ateşte 5 dakika kadar pişirmeye devam edin. Sos kıvam alınca içine tereyağını ekleyip eritin. Daha sonra kızarttığınız tavukları sosun içine ekleyip, sosun tavukları iyice kaplayana kadar pişirin. Pişen tavukları sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!