Akciğer Dostu Ebegümeci Yemeği

Faydaları saymakla bitmeyen ebegümeci, bu tarifle sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Akciğer sağlığına olan olumlu etkileriyle bilinen bu lezzetli yemeği, pratik ve hızlı bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Taze ve sağlıklı malzemelerle hazırlanan bu yemek, hem damak zevkinize hitap edecek hem de vücudunuza fayda sağlayacaktır. Özellikle bahar aylarında tüketmek oldukça idealdir. Aileniz ve sevdikleriniz bu enfes yemeği çok sevecekler. Tarifimizi deneyin ve tadına bakın!

Malzemeler

Bu enfes ebegümeci yemeği için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 1 demet taze ebegümeci, 1 adet orta boy domates, 1 adet orta boy soğan, 1 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1-2 dal taze maydanoz, 1-2 dal taze dereotu, 1 yemek kaşığı ince bulgur, yarım limon suyu, 1 çay kaşığı pul biber ve 1 çay kaşığı sumak.

Hazırlanış

Öncelikle, ebegümeci yapraklarını iyice yıkayıp temizleyin. Daha sonra, soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Zeytinyağını bir tencerede ısıtın ve soğanı pembeleşene kadar kavurun. Ardından, sarımsağı ekleyip 1 dakika daha kavurun. Domates salçasını ekleyip kısık ateşte 2 dakika kadar kavurun. Ardından, doğranmış domatesi ve ince kıyılmış ebegümeci yapraklarını tencereye ekleyin. Suyunu salıp pişene kadar orta ateşte pişirin. Pişen ebegümeciye, bulguru, limon suyunu, pul biberi ve sumağı ekleyip karıştırın. Kısık ateşte 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Son olarak, doğranmış maydanoz ve dereotunu ekleyip karıştırın. Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!